HTML

Szembesítés

Hagyjuk a tényeket szóhoz jutni.

Itt is megtalálsz

Kit sújt a gyenge forint? Minket! Méghozzá nagyon.

2013.03.13. 15:10 :: Szembesítő

„A magyar emberek hisznek az erős forintban. Jó okuk van erre, mert tudják, ha a forint gyenge, akkor emelkednek az árak, és ez lerontja az ő munkájuk értékét, leértékeli a keresetüket.” – 2003. február 6-án még így vélekedett Orbán Viktor a gyenge forintról, és teljesen igaza volt.

Minél gyengébb a forint, annál kevesebbet ér a fizetésünk, annál több törlesztőrészletet kell havonta kicsengetnünk, és annál drágább a családi utazás. Külföldön és belföldön egyaránt. Az üzemanyag lassan megfizethetetlen, a devizahitelesek helyzete pedig egyre kilátástalanabb.

Egy átlagos lakáshitel havi törlesztőrészlete a kormányváltás pillanatában még 67 384 forint volt. Ezt az összeget önmagában az árfolyam emelkedése 89 908 forintra duzzasztotta. A különbség több mint 22 000 forint. Ez csaknem a fele annak az összegnek (47 000 forint), amiből Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselő szerint biztosan meg lehet élni.

De nem csak a devizahitelesek életét nehezíti meg a forint gyengülése, hanem mindenkiét. Az állítólagos rezsicsökkentéssel csak kiszúrja a szemünket a kormány, a szándékos forintgyengítés miatt ugyanis ennek a legfeljebb pár ezer forintos megtakarításnak a sokszorosát veszítjük el.  

gyengeforint_fin.png

Szembesítésünkben a Magyar Nemzeti Bank árfolyamra és a háztartási szektor hitelállományára vonatkozó statisztikáit, a KSH üzemanyagárra és külföldi utazásokra vonatkozó adatait, illetve a Portfolio.hu devizaalapú lakáshitelekre vonatkozó elemzését használtuk fel. A külföldi utazások tipikus költségeire pedig a következő oldalakról gyűjtöttünk információkat: síbérletkastélylátogatáscukrászdamúzeumhostel,étterem.

1 komment

Címkék: törlesztőrészlet kilátástalanság reménytelenség devizahitelesek Orbán Viktor Zsiga Marcell forintgyengítés

A bejegyzés trackback címe:

https://szembesites.blog.hu/api/trackback/id/tr865132911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2013.03.20. 13:51:12

szia

Itt van egy csomó ilyen szembesítés pontosan dokumentálva: szelviktor.blog.hu/

csak én már belefáradtam, illetve azt gondoltam, mindenkinek leesett már, hogy Orbán hazudik, mint a vízfolyás.

Használjátok egészséggel!

M.
süti beállítások módosítása